Werken bij Ward's Art

Kom jij ons versterken?

Werken met blije mensen

Het mooiste van mijn werk?  Moeilijk te zeggen, maar bovenaan het lijstje komt toch wel dat ik altijd blije mensen om me heen heb. Bezoekers genieten van het aangeboden werk, klanten zijn enthousiast over hun gevonden producten en kunstenaars zijn blij als ze verkopen. O ja, en ik natuurlijk ook. 

Kom jij me helpen?

Ward's Art is gestart met het doel om kunstenaars te helpen hun werk te promoten en te verkopen. Om dat te bewerkstelligen maken we kunst bereikbaar voor iedereen. Er is een hele grote groep mensen die heel graag iets moois en unieks in huis wil, maar die in de veronderstelling verkeert dat kunst altijd heel duur is. Wij bewijzen dat kunst en betaalbaar samen gaan.


We bieden een ieder de mogelijkheid om zich te onderscheiden met unieke producten EN we ondersteunen  kunstenaars bij het vinden van een afzetmarkt voor hun kunst.


De eerste stap is gezet. Er is een (reguliere) website en een online galerie en de eerste winkel in Barneveld draait. Deze is kostendekkend, heeft een groeiend aantal (immer enthousiaste) bezoekers en deelnemende kunstenaars en heeft zijn waarde bewezen. Maar er is meer mogelijk. Er kunnen nog meer wegen bewandeld worden om kunst te promoten. Ik kan dat echter niet alleen. 


Hiervoor heb ik enthousiaste mensen nodig die kunst, het handgemaakte e het unieke een warm hart toedragen. Mensen die hun tijd willen investeren in een bijzondere organisatie en stukje van de reis naar kunst voor iedereen met mij willen maken.


Kom jij me helpen?


Simone

Mogelijke projecten

Openen kunstwinkels in andere plaatsen

Kunst als relatie- of jubileumsgeschenk of kerstpakket

Promoten en uitbreiden online galerie

Organiseren van laagdrempelige kunstevenementen

Iets wat je zelf bedacht hebt? Er is veel mogelijk.

We kunnen iedereen gebruiken

Ward's Art is SAMEN. Samen met kunstenaars, vrijwilligers, gemeenten en anderen maken we kunst bereikbaar. Het gaat zeker niet van zelf, maar elke stap is er een. En we maken ze met enthousiasme en trots en vooral met elkaar.


Om bij ons aan de slag te gaan hoef je geen kunstachtergrond te hebben of kunstervaring. Je hoeft ook niet zelf  creatief bezig te zijn. Het leuk vinden om met mooie dingen te werken en om samen iets op te bouwen is al prachtig.


Winkel in Barneveld

Voor de winkel in Barneveld kunnen we mensen gebruiken die mee willen helpen bij de verkoop en bij de inrichting van de winkel. Mensen die met de computer kunnen of willen leren werken. We maken hier artikelen voor de verschillende kranten, flyers van de kunstenaars en bewerken foto's en schrijven teksten voor Social Media en de online galerie. We organiseren evenementen en beheren de workshopagenda. Verder kunnen we mensen gebruiken die ook mee willen denken over nieuwe activiteiten en die willen helpen opzetten. Kortom, jong of oud, een halve dag per week beschikbaar of 5 dagen per week. Iedereen is welkom.


Online galerie en website

Woon je niet in de buurt van Barneveld, maar wil je wel een bijdrage leveren en ben je handig met de computer of wil je dat leren, dan kan je me helpen met het plaatsen van werken op de online galerie of het (her)schrijven van pagina's voor de website. 


Nieuwe winkel

In het kader van uitbreiding van Ward's Art, willen we nieuwe winkels gaan openen. Dit kan echter alleen als we voor deze winkels mensen hebben die de kar (mede) willen trekken. Haal jij voldoening uit 'blije mensen' en voel je je thuis tussen uniek en handgemaakt. Ben jij degene die een groep vrijwilligers wil aansturen en (op termijn) de dagelijkse leiding van de winkel aandurft.  Woon je in een plaats waar volgens jou echt een kunstwinkel moet komen, laat het me weten. Wie weet kunnen we samen jouw eigen Ward's Art opzetten. Lijkt het je heel leuk,maar heb je geen ervaring met een winkel? Dan ben ik er om je te ondersteunen. Ook hier geldt oud, jong, mobiel of wat minder, als je graag zinvol bezig wilt zijn ben je bij ons van harte welkom.  SAMEN STAAN WE STERK. 


Arbeidservaringsplaats, stage, bijstand, uitkering......

Ik ben van samen. Samen komen we verder en ik zou het alleen maar toejuichen als er zich hier mensen aanmelden die arbeidservaring op moeten doen, stage willen lopen, in de bijstand  of in een uitkeringssituatie zitten en een nieuwe weg zoeken. Voor mij is het geen probleem als je geen ervaring hebt met een dergelijke winkel of dat je niets van kunst weet. Alles is te leren als je dat tenminste wilt. Waar een wil is, is een weg en ik wil met plezier een stukje met je meelopen. 


Inkomen

Ward's Art is opgezet om kunstenaars te helpen en kunst te promoten. Dat is ook waar je voor staat als je je bij ons aansluit. De gemiddelde kunstenaar wordt van de verkoop van kunst niet rijk, Ward's Art ook niet. Hoe graag we het ook anders zouden willen zien, vooralsnog kunnen wij ons geen betaalde krachten veroorloven. Zeg nooit, nooit, want wat niet is kan nog komen, maar op dit moment gaan we voor verspreiding van Ward's Art en waar we voor staan. Meer unieke producten in en om het huis, zodat mensen zich meer onderscheiden en kunstenaars beleg op hun brood  krijgen. 


Ik hoop dat je net zo enthousiast bent over het concept als ik en begroet je graag als medewerker

Kom eens langs

Een goede indruk krijg je als je eens bij ons in de winkel aan het Dijkje in Barneveld komt kijken. Je kan dan kennis maken met mij en ik zal je alles vertellen over mijn 'geesteskindje'. Over de plussen en minnen, het plezier en helaas (soms ook) de mindere kanten. Je kan van mij open en eerlijke antwoorden verwachten, zodat je weet waar je aan begint. 


Ik ben meestal aanwezig, maar niet altijd. De ervaring leert dan mensen juist dan komen als ik er een keer zelf niet ben. Daarom is het handig om vooraf even contact op te nemen.