Publiek in het dorp tijdens de stille januari-maand

De januari-maand is niet bepaald de drukste maand van het jaar. Zo na de feestdagen en met de koude in de lucht blijft het winkelend publiek liever thuis.

Reden te meer voor een leuke activiteit waardoor een bezoekje aan het Centrum van Barneveld aantrekkelijk wordt.

Kunstetalages Barneveld brengt lokale (amateur)kunstenaars en ondernemers samen en geeft ze de uitdaging om de mooiste, aantrekkelijkste, opvallendste etalage van Barneveld te maken. Een waar zowel kunstwerk van de kunstenaar als producten van de ondernemer tot zijn recht komen.

Alle etalages vormen samen een route die door het publiek gelopen kan worden. Een geweldige kans voor u als ondernemer, want doordat men in uw etalage op zoek gaat naar het kunstwerk, kunt u ook uw producten extra onder de aandacht brengen. En er zijn geen kosten aan verbonden.

Hoe werkt het

 • U geeft u op via het formulier hiernaast
 • Hierin wordt gevraagd aan te geven als de ruimte die u beschikbaar heeft heel klein of smal is, zodat we daar rekening mee kunnen houden.
 • Half december wordt er een kunstenaar aan uw onderneming gekoppeld. U krijgt de naam en andere gegevens door, inclusief een foto van het werk wat de kunstenaar voor ogen heeft te plaatsen.
 • De kunstenaar neemt voor 31 december contact met u op voor het maken van afspraken over het brengen (en later halen) van het werk en het maken van de etalage. U bepaalt of u deze samen met de kunstenaar maakt of niet.
 • U gaat in principe accoord met de plaatsing van 1 werk, maar kunt in overleg met de kunstenaar andere werken van hem/haar toevoegen. Dit is echter geen verplichting.
 • Uw bedrijf zal uiteraard met naam en adres in de route komen en op Social Media genoemd worden als deelnemer aan Kunstetalages .
 • Het publiek en een jury kiest de etalage waarin kunstwerk en producten van de ondernemer het beste tot hun recht komen. U kunt hiermee de 'wisselkip voor de mooiste etalage' winnen. Een trofee die u het hele jaar mag laten zien.
 • Heeft uw onderneming geen etalage, maar kan er bijvoorbeeld wel een raam geschikt gemaakt worden? Neem dan contact met ons op en overleg over de mogelijkheden. Waar een wil is, is vast een weg. Voorwaarde is wel dat de kunst ook na sluitingstijd goed zichtbaar is.

Kunstetalages is van 5 t/m 26 januari 2019 en is een initiatief van Ward's Art, maar kan met uw eigen ideeën uitgebreid worden. Hoe mooi zou het zijn als het publiek getrakteerd wordt op bijpassende activiteiten. Te denken valt aan exposeren van meerdere werken in uw winkel, een kopje koffie met een 'kunsthapje' etc.

Barneveld Centrum zijn we samen, dus laten we samen van januari een topmaand maken waarin de bezoekers vergast worden op een fantastisch evenement.

Ik geef me op als ondernemer

Inschrijven kan tot 1 december 2018. Gebruik hiervoor onderstaand formulier:

 • Hierbij geef ik me op als deelnemer van Kunstetalages 2018
 • Adres waar de Kunstetalage ingericht gaat worden
 • Geef hier extra informatie die van belang kan zijn voor de organisatie van Kunstetalages.