Page content

Meedenken of omdenken

elfstedentocht

Waar het mee begon…

Met een beetje nostalgisch gevoel kijk ik terug. Het is vier jaar geleden dat mijn ‘kunstwinkel’ (laagdrempelig, dus het mocht beslist geen galerie heten) opende aan het Dijkje in Barneveld. Een beetje ideologisch (kunstenaars helpen) maar wel met een commerciële inslag (ik was werkeloos op dat moment en kon wel wat inkomen gebruiken). Het was een gevolg van het nalatenschap van mijn oom Ward van den Abeelen wat bestond uit heel veel door hem gemaakte schilderijen en tekeningen, zijn wens dat iemand hem zou gaan helpen, want hij was kunstenaar en geen handelaar en het gevoel dat al die schilderijen het niet verdiende om, zoals hij het uitdrukte, zouden staan de verstoffen op zolder.  Meedenken………helpen met verkopen of omdenken………….. meer mensen zouden moeten kunnen genieten van kunst.

Lees meer

Wilt u bekend worden?

‘Goedemiddag, ik ben op zoek naar iemand van het management en dan eigenlijk iemand die beslissingsbevoegd is.’ Een beetje andere opening dan ‘ik ben op zoek naar iemand die over de publiciteit gaat’, maar in wezen bleek het op hetzelfde neer te komen.

Lees meer

Kunst-concert

Begin dit jaar kreeg ik een bezoekje van de Barneveldse Beiaard. Enthousiast vertelde Jaap van Middendorp over het plan om de schilderijententoonstelling van Mussorgsky te bewerken voor het carrillon. Of ik eventueel belangstelling had om er schilderijen bij te zoeken.

Nu ken ik heel wat muziek, maar ben een warhoofd in namen en Lees meer

Rondje Kunst en Cultuur

 

“Kunst en Cultuur, zien en ervaren”

welkom

Welkom voor kijkers en kopers

Kunst en Cultuur dichterbij brengen, dat is het doel van Rondje Kunst & Cultuur. Hoe meer mensen ermee in aanraking komen, hoe kleiner de stap wordt om daadwerkelijk een uniek object aan te schaffen of cadeau te geven. Ook voor muziek en dans geldt dat zichtbaarheid de sleutel is naar meer erkenning.

Lees meer

Ward’s Art, meer dan kunst verkopen

samen sterk

Samen staan we sterk

Ward’s Art komt voort uit de wens van mijn oom Ward van den Abeelen dat zijn schilderijen, maar ook de werken van andere kunstenaars niet op zolder blijven verstoffen, maar bij mensen aan de muur tot hun recht komen. Hij verzuchtte meer dan eens dat hij zou willen dat iemand hem eens zou helpen. ‘Hij was kunstenaar, geen handelaar’.Lees meer

Klik gerust eens door onze categorieën heen:

  • Geen categorieën